Get Adobe Flash player
xairetismos

Καιρός

ΣυνδεθείτεΑρχική

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου είναι Δήμος της Περιφέρειας Κρήτης, που συστάθηκε και επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2011 με το πρόγραμμα "Καλλικράτης". Προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων "Καποδιστριακών" Δήμων:

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 369,06 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 5.645 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του νέου Δήμου ορίστηκε η Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα η Κάντανος.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομός Χανίων) και συνορεύει βορειοδυτικά με τον Δήμο Κισάμου, βόρεια με τον Δήμο Πλατανιά και ανατολικά με τον Δήμο Σφακίων. Νότια βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος και δυτικά από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η οικονομία του Δήμου στηρίζεται στη γεωργία (θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελιές), την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα) και τον τουρισμό. Καταπληκτικές και πεντακάθαρες είναι οι παραλίες του Δήμου μας, βραβευμένες αρκετές εξ αυτών με γαλάζια σημαία, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου, με το πλούσιο περιβάλλον του, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πλούσια Ιστορία και μοναδικό Πολιτισμό και αποτελεί ιδανικό τόπο για διακοπές, χαλάρωση, αλλά και περιπέτεια, με ευχάριστη - φιλόξενη διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ποιοτικές - παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια - ταβέρνες.


17οςΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 2018

"Όταν βγαίνει το φεγγάρι

η θάλασσα σκεπάζει τη γη,

κι η καρδιά αισθάνεται νησί

καταμεσής του απείρου!"

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Η σελήνη πάντα προκαλούσε δέος στον άνθρωπο. Δεν μπορεί ν'αρνηθεί κανείς πως το φως της είναι μαγευτικό και οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες δε σταμάτησαν να την κοιτούν και να εμπνέονται από αυτήν.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του, της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Λιανού Ελένης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας καιΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέραΟλυμπισμού (6ηΑπριλίου) και την Παγκόσμια ημέρα Υγείας (7ηΑπριλίου), διοργανώνουν τον «17° Λαϊκό Δρόμο Υγείας 2018».

Ο Λαϊκός αυτός Δρόμος θα είναι περπάτημα και δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Γίνεται για να προωθήσει την ισότητα στην κοινωνία, δίνοντας ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για όλους.

Επιδιώκει την συμφιλίωση, τη γαλήνη, τη δημιουργική έμπνευση και το ξαλάφρωμα από τα προσωπεία της κοινωνικής μας ταυτότητας. Εξάλλου οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν για τη θετική επίδραση του βαδίσματος, όπου τροφοδοτεί τη σκέψη στη ζωή όλων των ανθρώπων, ώστε να ξεκινήσουν ν' ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της φυσικής κατάστασης.

Ο Δρόμος θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 08:30 μ.μ. στην Παλαιόχωρα κάτω από το φως του φεγγαριού, με αφετηρία και τερματισμό την αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου στην Παλαιόχωρα.

Οι διοργανωτές/τριες έχουν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλήδιεξαγωγή του Δρόμου.

Τιμούμε την Υγεία περπατώντας στην Παλαιόχωρα!

Δήμος Καντάνου – Σελίνου

Κοινωφελής Επιχείρηση Σελίνου

Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής

Λιανού Ελένη

istoselida


Φέτος, η 29ηΑπριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδαςθα συντονιστούν στοLet’s do it Greece 2018, τηΜεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες, φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν τον χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων, συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία«Let’s do it Greece»η οποία έχει ως στόχο τον συντονισμένο καθαρισμό της χώρας μας σε μία μόνο μέρα.Η ημερομηνία υλοποίησης της δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά η Κυριακή 29 Απριλίου 2018.Στόχος του Δήμου μας είναι να δημιουργηθεί μία κοινή προσπάθεια από όλους μας για τον καθαρισμό όσων περισσοτέρων περιοχών του Δήμου μας.

Καλούμε τους συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία, επιχειρήσεις και άλλους φορείς του Δήμου μας να οργανωθούμε και να συντονιστούμε όλοι μαζί ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Δήμου: 2823340309 και 2823340300 ή να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Σας περιμένουμε!!!

Letsdoitgreece istoselida 1

 

Πρόσφατα Νέα