Get Adobe Flash player
xairetismos

Καιρός

ΣυνδεθείτεΑρχική

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου είναι Δήμος της Περιφέρειας Κρήτης, που συστάθηκε και επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2011 με το πρόγραμμα "Καλλικράτης". Προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων "Καποδιστριακών" Δήμων:

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 369,06 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 5.645 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του νέου Δήμου ορίστηκε η Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα η Κάντανος.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομός Χανίων) και συνορεύει βορειοδυτικά με τον Δήμο Κισάμου, βόρεια με τον Δήμο Πλατανιά και ανατολικά με τον Δήμο Σφακίων. Νότια βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος και δυτικά από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η οικονομία του Δήμου στηρίζεται στη γεωργία (θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελιές), την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα) και τον τουρισμό. Καταπληκτικές και πεντακάθαρες είναι οι παραλίες του Δήμου μας, βραβευμένες αρκετές εξ αυτών με γαλάζια σημαία, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου, με το πλούσιο περιβάλλον του, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πλούσια Ιστορία και μοναδικό Πολιτισμό και αποτελεί ιδανικό τόπο για διακοπές, χαλάρωση, αλλά και περιπέτεια, με ευχάριστη - φιλόξενη διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ποιοτικές - παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια - ταβέρνες.


Καθιστικές ασκήσεις για μεγάλους

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, οι μυς και τα οστά τους εξασθενούν, η ισορροπία επίσης και αυτές οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα άτομα να είναι επιρρεπείς σε πτώσεις. Οι πτώσεις συνήθως προκαλούν σπασμένα οστά ειδικά στους καρπούς των χεριών και στην λεκάνη.

Στην προσπάθεια να αποφύγουμε τις πτώσεις, έχουν δημιουργηθεί κάποιες ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών και στην ισορροπία.

Με αφορμή τα παραπάνω ξεκινάμε στο χώρο του ΚΗΦΗ μαθήματα με αυτές τις απλές και ασφαλές καθιστικές ασκήσεις.

Τα μαθήματα θα ξεκινούν με ασκήσεις ευλυγισίας και μετά από λίγες εβδομάδες θα προχωρήσουμε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης χρησιμοποιώντας λάστιχα αντιστάσεως.

Παρακαλούμε ελάτε να παρακολουθήσετε ή και να συμμετέχετε στα μαθήματα που θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτά σε όλους(άνδρες - γυναίκες) άνω τον 55ετών.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10:30 π.μ. στον χώρο του Κ.Η.Φ.Η. και θα διαρκούν μόνο 20-25 λεπτά.


A N A K O I N Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ

Πληροφορίες: Α.Παπαδοκωνσταντάκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2823340311

Καλούνται οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Καντάνου Σελίνου στους οποίους κατανεμήθηκαν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. επιλέξιμοι βοσκότοποι για το έτος 2016, να προσέλθουν στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας που κατοικούν να ενημερωθούν για το ύψος οφειλόμενου μισθώματος επιλέξιμου βοσκότοπου για το έτος 2016.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν το αντίστοιχο μίσθωμα μέχρι 31-12-2017 στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

  • Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 1120402-8
  • ΙΒΑΝ Τραπεζικού Λογαριασμού:GR64 0870 0980 0000 0001 1204 028
  • Κωδικός Αριθμός Εσόδου 00.291-00.3418

Επισημαίνουμε ότι η μη τήρηση της παραπάνω υποχρέωσης εκ μέρους των κτηνοτρόφων συνεπάγεται την ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας για το έτος 2018.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα αποσταλούν ατομικές ειδοποιήσεις.

Εκ του Δήμου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Σφαγείο Καντάνου θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω εργασιών και αλλαγή αποτεφρωτικού κλιβάνου από:

17/11/2017 ΕΩΣ 18/12/2017

Εκ του Δήμου

 

Πρόσφατα Νέα